MacSer Finland Oy

MSF Uutiset

10.10.2023Kuinka lajitteluteknologiat tekevät makeisten tuotannosta turvallisempaa ja tehokkaampaa


Nykypäivän lajittelutekniikat saavuttavat tarkkuuden, johon manuaalisella, ihmisen tekemällä lajittelulla ei yksinkertaisesti pystytä. Alan johtavan TOMRA Food:n tarjoamiin optisiin lajittelijoihin voidaan luottaa vierasesineiden, ristikontaminaation, tuotteiden paakkuuntumisen ja epämuodostuneiden tuotteiden havaitsemiseen ja poistamiseen tuotevirrasta. Samalla kun optinen lajittelija valvoo tuotevirtaa, automaattiset lajittelijat parantavat myös tuotehygieniaa, ratkaisevat työhön liittyviä haasteita, lisäävät tuotantokapasiteettia, maksimoivat tuoton ja keräävät tietoja, jotka voivat parantaa linjan tehokkuutta.

Lue koko artikkeli tästä.


5.1.20238.-10.2.2023 järjestetään Berliinissä maailman johtava elintarvikeala messu, Fruit Logistica 2022. Messuilla päämiehistämme on mukana SKALS, MARCELISSEN, TOMRA, VERBRUGGEN, IPLA, DOWNS ja TURATTI.

TOMRA: Halli 4.1/ B-41

SKALS: Halli 4.1/ B-30

VERBRUGGEN: Halli 6.1/ B-41

MARCELISSEN: Halli 1.1/ D-21

IPLA: Halli 4.1/ C-21

TURATTI: Halli 1.1/ A-50

DOWNS: Halli 6.1/ A-435.4.2022Cabinplant on tuonut markkinoille uuden tyyppisen monipäävaa'an, joka mahdollistaa ns. tahmeiden tuotteiden tarkan annostelun. Laite on tyypiltään MHW SF Extreme. Se soveltuu hyvin mm. salaateille (tuoresalaatit, pastasalaatit), valmisruuille ja esimerkiksi raejuustolle.


Extreme monipäävaa'an toiminta perustuu patentoituun vaakakuppiin, joka tyhjentyy tuotteesta tehokkaasti pyörivän toiminnan ja kaapimien ansiosta. Tuotteen syöttämiseen pakkaukseen käytetään työntimiä, jolloin tuotejäämät vaa'an rakenteisiin saadaan minimoitua. Tämä mahdollistaa puolestaan tarkemman punnituksen haastaville tuotteille. Lisäksi verrattuna "perinteisiin" monipäävaakoihin, Extreme monipäävaaka on rakenteeltaan huomattavasti matalampi kuin tavalliset monipäävaa'at. Samoin vaa'an pesu voidaan suorittaa lattian tasosta. Tuotevaihto ja mahdollinen välipesu on nopea suorittaa, joka vähentää tuotantokatkoksia huomattavasti.


Cabinplant osallistuu 26.-29.4.2022 Anuga FoodTec- messuille, jossa sinulla on myös mahdollista nähdä Extreme MHW osastolla: Halli 10.1/ F039. Päämiehistämme messuilla on myös TOMRA, jonka tarjontaa pääsee tutustumaan osastolla: Halli 10.1/ D009. Tervetuloa!


22.3.20225.-7.3.2022 järjestetään jälleen Berliinissä yksi maailman johtavista elintarvikealan messuista, Fruit Logistica 2022. Messuilla päämiehistämme on mukana SKALS, MARCELISSEN, TOMRA, VERBRUGGEN, IPLA ja TURATTI.

TOMRA: Halli 9/ C-03

SKALS: Halli 4.1/ B-10

VERBRUGGEN: Halli 6.1/ A-08

MARCELISSEN: Halli 3.1/ D-02

IPLA: Halli 4.1/ B-02

TURATTI: Halli 3.1/ B-1415.10.2021Pitkän tauon jälkeen, 28.-30.11.2021 järjestetään jälleen Kortrijkissa, Hollannissa Interpom 2021 peruna-alan messut, joihin kokoontuu ympäri Eurooppaa laitevalmistajia ja perunan viljelyyn erikoistuneita ytrityksiä. Messut on suunnattu viljelijöille, pakkajille, prosessoijille ym. Interpomissa päämiehistämme on mukana DOWNS, MARCELISSEN, TOMRA.

DOWNS: Osasto 424

MARCELISSEN: Osasto 106

TOMRA: Osasto 11630.8.2021Helsingin Mylly Oy on ottanut käyttöönsä Thermo Scientific VersaWeight-Sentinel 1000 linjavaaka-metallinilmaisin- yhdistelmälaitteen varmistamaan pakattujen myslituotteiden laadun. Yhdistelmälaitteella voidaan sekä varmistaa tuotteiden oikea paino, että varmistaa tuoteturvallisuus metallien varalta.


Metallinilmaisimen tai muiden laadunvarmistuslaitteiden hyöty on hankala muuttaa rahaksi tuotanon tuottoa laskiessa, mutta mikäli sillä voidaan poistaa yksikin krittinen metalli tuotteesta ja estää sen pääseminen kuluttajalle, tästä saatava hyöty saattaa olla merkittävä niin suoraan rahassa mitattuna kuin myöskin välillisesti tuotteen/ valmistaja arvon laskuna asiakkaiden silmissä. Tämän takia metallinilmaisin on järkevä sijoitus elintarvikkeita valmistaville yrityksille.15.6.2021Espanjalainen HORTÍCOLA ESMA on perheyritys, jonka historia juontaa juurensa jo kolmesta sukupolvesta. Nykyään se on yksi suurimmista porkkananjalostajista Espanjassa. Heidän perinne ja tavoitteensa on tarjota asiakkailleen laadukasta ruokaa, johon he voivat luottaa. Tuotteen laadun varmistamiseksi, he hoitavat koko prosessin itse- viljelystä aina valmiiden, pakattujen tuotteiden toimittamiseen supermarkettien hyllyihin. Yritys kasvattaa ja jalostaa perunoita, sipulia ja porkkanoita. Jälkimmäiselle, tähtituotteelleen, he ovat hankkinut Halo-optisen lajittelijan, joka on parantanut merkittävästi laatua ja saantoa.


Lue koko asiakastarina tästä.


10.5.2021Mäkitalon Maistuvat Oy on valinnut tuotantonsa laadunvarmistukseen Thermo Scientific VersaWeight- Sentinel 3000 linjavaaka-metallinilmaisin yhdistelmälaitteen. Yhdistelmälaitteella voidaan varmistaa se, että tuotteessa ei ole metallisia vierasmateriaaleja ja samalla varmistetaan että tuotteet ovat oikean painoisia.


Linjavaaka-metallinilmaisin yhdistemälaite on järkevä valinta, kun halutaan varmistaa metallivapaiden ja oikean painoisien tuotteiden toimittaminen. Yhdistelmälaitteen etuja ovat mm. alhaisempi hinta verrattuna erikseen ostetuihin laitteisiin, sekä tuotannossa pienempi tilan tarve. Vaaka on mahdollista saada myös MID hyväksyttynä, eli ns. vakauskelpoisena. Tällöin vaakaa voidaan käyttää virallisena punnitusvälineenä.19.2.2021TOMRA Sorting on tuonut markkinoille uuden TOMRA 5C optisen lajittelijan. Se on suunniteltu pähkinöiden ja kuivattujen hedelmien optiseen lajitteluun. BSI- ja lasertekniikalla voidaan tehokkaasti tunnistaa vierasmateriaalit, väärät tuotteet, kuoret, allergeenit sekä pähkinöissä ilmenevä vaarallinen homekasvusto.


Ole hyvä ja katso TOMRA 5C julkistusvideo.19.12.2020Apetit Ruoka Oy on ottanut käyttöönsä satokauden juuresten kuorinnssa kaksi Tomra Orbit 750 höyrykuorintalaitetta. Apetit kuorii höyrykuorinnalla kaikki juurekset, mm. peruna, porkkana, lanttu, punajuuri, ennen paloittelua ja pakastusta. Höyrykuorintaa voidaan käyttää suhteellisen pienistä kapasiteeteista aina suuriin voluumeihin. Yksi suurin etu verrattuna mekaaniseen kuorintaan, kuten veitsi- tai karbokuorintaan on huomattavasti pienempi hävikki, eli saanto on merkittäväsi parempi höyrykuorinnassa.
6.11.2020Sveitsiläinen Kentaur AG joka on erikoistunut viljankäsittelyyn, on käyttänyt viljatuotteiden jalostuksessa TOMRA 3C optista lajittelijaa jo vuoden ajan. Tämä on johtanut merkittävään tuotannon optimointiin: TOMRA-lajittelija varmistaa korkean lajittelutehon ja tarkkuuden ja auttaa Kentauria täyttämään tiukat elintarviketurvallisuutta ja laatua koskevat vaatimukset. Investointi on tuottanut tulosta - uuden järjestelmän käyttöönoton jälkeen jalostettujen viljatuotteiden laadussa on havaittu hyvin vähän ongelmia.


Lue koko asiakastarina tästä.


4.8.2020THERMO SCIENTIFIC SENTINEL 1000

Thermo Fisher Scientific on julkaissut uuden Sentinel 1000 metallinilmaisimen.


Sentinel 1000 Selectscan toiminto mahdollistaa tunnistuksessa käytettävän taajuuden määrittämisen välillä 50- 1000 kHz. Tämä mahdollistaa tehokkaamman metallintunnistuksen erilaisissa sovellulsissa. Sen kehittynyt teknologia suodattaa myös tehokkaammin häiriösignaaleja ja näin ollen pienentää virhetunnistusten määrää.


Sentinel 1000 metallinilmaisimessa on selkeä kosketusnäyttö ja tietojen tallennus ja palautus onnistuu helposti USB portin kautta.


12.6.2020WEBINAARI

Thermo Fisher Scientific järjestää lihanjalostukseen suuntautuvat webinaarin liittyen lihateollisuuden vierasmateriaalitunnistukseen keskiviikkona 24.6, kello 18.00. Webinaari on täysin ilmainen ja kesto on noin 30 minuuttia. Webinaarissa esitelmöimässä ovat Thermo Fisher Scientificin sovellusinsinööri Alex Kinne sekä markkinointipäällikkö Mike Munnelly.


Webinaarissa käydään läpi kuinka voit suojata brändiäsi ja sinulla on mahdollisuus esittää myös kysymyksiä aiheesta. Aiheita ovat: Mikä tuotteen vaikutus vierasmateriaalin tunnistuksessa ja miten se vaikuttaa tuoteturvallisuuteen? Mitkä muut tekijät vaikuttavat lihan vierasmateriaalin tunnistukseen? Kuinka voin tietää parhaan mahdollisen vierasmateriaalin tunnistuksen sovellukselleni?


Osallistu webinaariin klikkaamalla uutisen kuvaa tai tästä linkistä.

2.4.2020Päämiehemme Marcelissen myy myös käytettyjä laitteita, jotka ovat olleet demokäytössä tai ovat tulleet vaihdossa asiakkailta. Laitteiden kunto tarkastetaan ja laitteet huolletaann tarvittaessa. Käytettyjen laitteiden kanta vaihtuu jatkuvasti, joten mikäli teillä on tarpeita, ole yhteydessä niin selvitetään mitä on saatavissa.


Tutustu tämän hetken valikoimaan klikkaamalla julkaisun kuvaa.27.3.2020Vallitsevan COVID-19 virustilanteen takia, TOMRA on ottanut tilapäisesti käyttöön virtuaali-demokeskusksen, joka mahdollistaa tuotetestauksien tekemisen etänä videon ja puheyhteyden välityksellä. Näin mahdollistetaan se, että mahdolliset asiakkaiden projektit eivät viivästy vallitsevan tilanteen vuoksi ja asiakkaat voivat muuten ehkä hiljaisempana aikana tehdä selvitystyötä optiseen lajitteluun liittyen. Tällöin tilanteen helpottuessa pohajtyötä asian osalta on jo tehty.


Klikkaa viereistä kuvaa, mikäli haluat varata virtuaalidemon tuotetesteillenne. Voitte myös olla suoraan yhteydessä meihin, niin varaamme demon puolestanne.21.1.20205.-7.2.2020 järjestetään Berliinissä yhdet maailman johtavista elintarvikealan messuista, Fruit Logistica. Messuilla päämiehistämme on mukana GNA, SKALS, MARCELISSEN, TOMRA, VERBRUGGEN, IPLA, WYMA ja DOWNS. Olemme paikalla messuilla 5.-6.2, joten jos olet tulossa messuille, niin ota yhteyttä ja tavataan vaikka kahvin ääressä.

GNA: Halli 3.1/ B-10

TOMRA: Halli 9/ F-14

SKALS: Halli 4.1/ B-10

VERBRUGGEN: Halli 6.1/ A-10

MARCELISSEN: Halli 3.1/ C-06

IPLA: Halli 4.1/ C-17

WYMA: Hall 5.1/ A-10

DOWNS: Halli 6.1/ A-054.9.2019TOMRA on julkistanut uuden optisen lajittelijan, TOMRA 3A:n Belgian Potato Europe 2019 messuilla. TOMRA 3A on TOMRA FPS optisen lajittelijan seuraaja ja se on suunniteltu pesemättömän perunan tarkastamiseen ennen varastointia tai ennen prosessointia.


TOMRA 3A:lla voidaan poistaa tuotevirrasta vierasmateriaalit, kuten kivet, kepit, golfpallot, multakokkareet ja vihreätperunat ennen varastointia laatikoihin tai aaumaaan. Näin vältytään siltä, että "jätettä" ei varastoida ja lisäksi estetään että kiven ja muut vierasmateriaalit eivät pääse vahingoittamaan perunaa varastoinnissa tai vaurioittamaan laitteita esimerkikisi kuorinnassa. TOMRA 3A on varustettu yhdellä sormi-poistin laitteella, joka poistaa vierasmateriaalit sivuun tuotevirrasta. Lajittelija käsittelee varovasti kuitenkin itse tuotetta.


Lataa TOMRA 3A esite tästä.

ja varaa testipäiväsi jo nyt!27.8.2019


Apetit Ruoka Oy otti käyttöönsä kaksi TOMRA Blizzard 1200 optista lajittelijaa varmistamaan pakasteherneiden ja porkkanan laatua, sekä ylläpitämään tuoteturvallisuutta. Optisilla lajittelijoilla voidaan poistaa tuotevirrasta mm. värivirheitä, muotovirheitä, vierasmateriaaleja, hyönteisiä ym. TOMRA Blizzard kykenee tunnistamaan tuotevirrasta esimerkiksi läpinäkyvää pakkausmuovia, joka on mahdotonta löytää vaikkapa läpivalaisulaitteella.


Apetit on yksi Suomen suurimmista elintarvikkeiden tuottajista ja Suomen suurin pakastetuotteiden valmistaja. Apetit kehittää jatkuvasti tuotteidensa laatua ja elintarvikkeiden puhtaus ja tuoteturvallisuus on yksi tärkeimpiä asioita elintarvikkeita valmistettaessa.
25.6.2019


Muutamme kesä-heinäkuun 2019 aikana uusiin tiloihin. Uusi osoite on: Rajamaankaari 26 L, 02970 Espoo. Uudet tilat mahdollistavat tuote- ja laitetestien toteuttamisen, sekä laitehuoltojen tekemisen.


24.5.2019


WYMA tankki-kivenerottelija on Wyman uusin lisäys kivenerottelija-valikoimaansa, tarjoten jo valikoimassa olevien virtaus- ja syklonikivenerottimien väliin uuden tulokkaan. Kustannustehokas ja pieni tankki-kivenerottelija soveltuu hyvin pienten ja kevyiden kivien poistoon, sekä multapaakkujen poistoon, kapasiteetilla 10-30 t/tunti.


Mikäli haluat lisätietoa tästä, niin ole yhteydessä meihin.


Katso tästä linkistä lyhyt video tankki-kivenerottelijasta


2.1.20196.-8.2.2019 järjestetään jälleen Berliinissä yhdet maailman johtavista elintarvikealan messuista, Fruit Logistica. Messuilla päämiehistämme on mukana GNA, SKALS, MARCELISSEN, TOMRA, VERBRUGGEN, IPLA ja WYMA.

GNA: Halli 3.1 B-12

TOMRA: Halli 9 D-22

SKALS: Halli 4.1 B-11

VERBRUGGEN: Halli 6.1 A-10

MARCELISSEN: Halli 3.1 C-06

IPLA: Halli 4.1 A-04

WYMA: Halli 5.1 A-07

DONWS: Halli 6.1 A-051.11.201825.-27.11.2018 järjestetään Kortrijkissa, Hollannissa Interpom 2018 messut, joka on peruna- ja kasvisalan erikoistapahtuma. Messut on suunnattu viljelijöille, pakkajille, prosessoijille ym. Messuilla pääset tutustumaan mm. eri laitetoimittajien laitteisiin. Interpomissa päämiehistämme on mukana DOWNS, MARCELISSEN, TOMRA, VERBRUGGEN, IPLA ja WYMA.

DOWNS: Osasto 425

MARCELISSEN: Osasto 106

TOMRA: Osasto 116

VERBRUGGEN: Osasto 41227.5.2018Paturpat on Espanjalainen yritys joka on erikoistunut perunan prosessointiin ja markkinointiin. Patarpat on päätynyt käyttämään kuorinnassaan TOMRA:n Orbit 250 höyrykuorintalaitetta sen kehittyneen teknologian takia. TOMRA:n höyrykuorintalaitteilla kuorinnassa muodostuva "keittorengas" (pinnan kypsyminen) on pieni verrattuna muihin markkinoilla oleviin höyrykuorintalaitetoimittajiin. Orbit höyrykuorijalla päästään hyviin kuorintatuloksiin jo 9-10 barin höyrynpaineella, jolloin kuorintatulos on hyvin lähellä 12 barin paineella tehtävää höyrykuorintaa. "Mahdollisuus toimia alle 12 barin höyrynpaineella oli yksi pääsyy jonka vuoksi päädyimme hankkimaan TOMRA:n höyrykuorintalaitteiston", kertoo Paturpatin Tuotanto Päällikkö Iratxe Arce.


Lataa Paturpat artikkeli kokonaisuudessaan tästä.


2.5.2018Ensimmäinen DOWNS DG 240 vastaanottotasku on rantautunut Suomeen! Vastaanottotaskuss on 2.4m leveä pohjakuljetin (myös muita leveyksiä saatavilla aina 3m asti) ja se on varustettu 8-rivisellä tähtikiekkomullanerottimella. Rakenteeltaan DOWNS:n vastaanottotaskut ovat tukevia ja tehty kestämään päivittäistä työskentely juuresten parissa. (Receiving Hopper). DOWNS on Ranskalainen yritys joka on valmistanut juurestenkäsittelylaitteita jo vuodesta 1860. Heiltä löytyy laaja valikoima laitteita juurestenkäsittelyyn. Heidän päätuotteensa ovat laadukkaat vastaanottotaskut juureksille.


DOWNS DG vastaanottotaskua voidaan käyttää kaikilla juureksilla ja se voidaan varustaa erilaisilla mullanerotus- ja kokolajittelu laitteistoilla. Mikäli kiinnostus heräsi, ole yhteydessä ja katsotaan teille sopivin laite.


DOWNS DG Katso video kuinka tämä DOWNS DG240 vastaanottotasku toimii porkkanan vastaanotossa.26.2.201821.-23.3.2018 järjestetään Saksassa, Kölnissä, Anuga FoodTec messut. Anuga FoodTech on yksi maailman johtavista messuista liittyen elintarvikeollisuuden laitteisiin. Messut järjestetään joka kolmas vuosi, joten tule mukaan tutustumaan tarjontaan!. Messuilla päämiehistämme ovat mukana TOMRA (Halli 4.2, Osasto A010 B011) ja CABINPLANT (Halli 10.1, Osasto F031 F039). Mikäli haluat itsellesi tai ryhmällesi ilmaisen sisäänpääsyn tapahtumaan, niin ole ihmeessä yhteydessä.15.1.20187.-9.2.2018 järjestetään jälleen Berliinissä yhdet maailman johtavista elintarvikealan messuista, Fruit Logistica. Messuilla päämiehistämme on mukana GNA, SKALS, MARCELISSEN, TOMRA, VERBRUGGEN, IPLA ja WYMA.

GNA: Halli 3.1 A-09

TOMRA: Halli 3.1 A-09

SKALS: Halli 3.1 A-09

VERBRUGGEN: Halli 3.1 A-09

MARCELISSEN: Halli 3.1 A-09

IPLA: Halli 4.1 C-05

WYMA: Hall 5.1 A-0713.11.2017Oliveira Pinho & Filhos on Portugalilainen perheyritys joka kauppakunnostaa ja pakkaa perunoita sekä sipuleita. Hiedän tavoitteenaan oli parantaa tuotteiden laatua ja säästää työvoimakustannuksisssa. Tämän vuoksi he päätyivät hankkimaan TOMRA:n Sentinel 2 optisen lajittelijan.


"Testiajo Oliveira Pinho & Filhos:n kanssa TOMRA:n testikeskuksessa Belgiassa, Leuvenissa oli yksi TOMRA:n historian nopeimpia. Se kesti ainoastaan 10 minuuttia, jonka jälkeen he olivat varmoja Sentinelin toimivuudesta ja helppokäyttöisyydestä." Sanoo TOMRA:n Espanjan ja Portugalin Myyntijohtaja Alejandro Palacios Valencia.


Lue uutinen kokonaisuudessaan tästä.


25.10.2017SKALS on tuonut markkinoille uuden AMR pakkausvaa'an. AMR on suunniteltu puoliautomaattiseen pakkaamiseen kun pakataan juureksia 1,5-50kg säkkeihin. AMR pakkausvaaka pohjautuu suosittuun AM322 ja AM422 vaakoihin joita on myyty vuosikymmenten aikana lukuisia myös Suomalaisiin pakkaamoihin.


Kysy loppuvuoden kampanjatarjous omasta vaa'astasi jo tänään!


Lataa AMR esite tästä


10.10.2017Meiltä saat nyt myös laadukkaat DOWNS vastaanottotaskut (Receiving Hopper). DOWNS on Ranskalainen yritys joka on valmistanut juurestenkäsittelylaitteita jo vuodesta 1860. Heiltä löytyy laaja valikoima laitteita juurestenkäsittelyyn. Heidän päätuotteensa ovat laadukkaat vastaanottotaskut juureksille.


DOWNS vastaanottotaskut voidaan varustaa erilasilla esilajittelu- ja mullaerotusratkaisuilla, kuten tähtirullastolla, kumirullat, muovikiekot ym. Vastaanottotaskun jälkeen voidaan syöttölinjaan helposti integroida myös esimerkikisi pyöriväseulainen kokolajittelija.


Katso DG vastaanottotasku-video tästä
Lataa DOWNS esite tästä


18.9.2017THERMO SCIENTIFIC julkistaa virallisesti uuden sukupolven SENTINEL metallinilmaisimen Las Vegasin Pack Expo messuilla 25-27.10.


Perinteiset metallinilmaisimet käyttävät metallintunnistuksessa yhtä tai kahta eri taajuttaa. Ajoittain tulee tilanne jolloin tuotteen muodostama signaali peittää alleen tietyn metallin muodostaman signaalin ja tällöin ko. metallin tunnistaminen on haastavaa, varsinkin kun metalli on pieni. Etenkin ruostumaton teräs on yleisesti ottaen haastava tunnistettava, ja elintarviketeollisuudessa ruostumaton teräs on yleinen valmistusmateriaali tuotantolaitteissa. Uusi SENTINEL metallinilmaisin käyttää toiminnassaa viittä eri taajuutta joita se skannaa jatkuvasti. Tällöin saadaan entistä tehokkaammin tunnistettua eri metallityyppejä ja joissakin tapauksissa ollaan päästy jopa 70% tarkempiin tuloksiin.


Lataa Thermo Scientific Sentinel esite tästä

30.8.2017Thermo Scientific APEX 100 on kustannustehokas ja varma työkalu tuotannon laadunvarmistuksessa. Sillä voidaan tehokkaasti poistaa tuotevirrasta pakkaukset ja tuotteet jotka sisältävät metallia. Näin kasvatat tuoteturvallisuutta ja suojaat omaa tuotebrändiäsi.


Metallinilmaisimen tai muiden laadunvarmistuslaitteiden hyöty on hankala muuttaa rahaksi tuotanon tuottoa laskiessa, mutta mikäli sillä voidaan poistaa yksikin krittinen metalli tuotteesta ja estää sen pääseminen kuluttajalle, tästä saatava hyöty saattaa olla merkittävä niin suoraan rahassa mitattuna kuin myöskin välillisesti tuotteen/ valmistaja arvon laskuna asiakkaiden silmissä. Tämän takia metallinilmaisin on järkevä sijoitus elintarvikkeita valmistaville yrityksille.


Katso vierestä video kuinka Thermo Scientific APEX 100 on osana tuotantoketjua suomalaisessa elintarvitetehtaassa varmistamassa että kuluttajat saavat puhdasta ruokaa.27.7.2017Sveitsiläinen Stoll Fréres viljelee ja kauppakunnostaa porkkanaa. Viljelypinta-alaa heillä on noin 370 hehtaaria. Stoll Fréres on luottanut Wyman laitteisiin jo yli 15 vuoden ajan. Nyt heillä on käytössään jo toinen Wyma:n porkkanan käsittelylinja.


Katso vierestä video Wyma:n ja Stoll Fréres yhteistyöstö.


Katso alla olevista linkeitä myös muita Wyman asiakaskertomuksia:


A S Wilcox & Sons Ltd, Uusiseelanti
Steffen Ris, Sveitsi
Kalfresh, Australia
Lünekartoffel, Saksa


13.7.2017Brdr. Kjeldahl on Tanskalainen Samsøn saarella sijaitseva, kahden veljeksen omistama yritys joka viljelee ja kauppakunnostaa perunaa. Kaikki heidän perunat toimitetaan Tanskalaiselle keskusliikkeelle, Dansk Supermarkedille. Yritys tuottaa 6000 tonnia perunaa vuodessa.


Huhtikuussa 2017 SKALS toimitti asiakkaalle uuden lajittelulinjan joka sisälsi mm. RK mullanerottimen, BM harjakoneen, 2x SDe kokolajittelijaa ja tarvittavat kuljettimet. Alta pääset lukemaan koko artikkelin liittyen tähän projektiin.


Lataa artikkeli tästä10.11.2017Van Roey & Zonen on Belgialainen perheyritys joka erikoitunut perunoiden ja sipuleiden kauppakunnostukseen ja pakkaamiseen. Korkea tuotteiden laatu on heille erittäin tärkeä ja tämän vuoksi Van Roey & Zonen päätti hankkia TOMRA:n Halo optisen lajittelijan takaamaan entistä paremman tuotteiden laadun ja säästämään työvoimakustannuksissa. Samalla myös tuotannon kapasiteetti kasvoi noin kaksinkertaiseksi. Heillä oli myös aiemmin optinen lajittelija, mutta sen tehokkuus ja tarkkuus eivät enää riittäneet heille. Tämän vuoksi he alkoivat selvittää vaihtoehtoja uuden optisen lajittelijan toimittajalle ja lopulta päätyivät TOMRA:an.


Katso vierestä video TOMRA:n ja Van Roey & Zonen:n yhteistyöstä.


Tutustu muihin TOMRA:n menestytarinoihin tästä linkistä.


6.6.2017Uusiseelantilainen, todella laadukkaita juuresten käsittelylaitteita valmistava Wyma ja MacSer Finland Oy ovat solmineet yhteistyösopimuksen Wyma:n laitteiden jälleenmyynnistä ja tukitoiminnoista Suomessa.


Wyma on valmistanut laitteita juuresten käsittelyyn ja kauppakunnostukseen yli 25 vuoden ajan. Suomessa Wyma on tullut tunnetuksi mm. laadukkaista kiillotuskonesta niin perunalle kuin porkkanallekin. Mikäli Teillä on tarpeita juuresten käsittelylaitteille, niin olkaa rohkeasti yhteydessä. Katsotaan teille paras kokonaisratkaisu.


Katso vierestä Wyma:n esittelyvideo.
11.5.2017TOMRA on toimittanut maailman suurikapasiteettisimman höyrykuorintalaitteen yhdelle suurimmista perunan prosessoijalle. Laitemalli on TOMRA Eco Stem Peeler. Tämän jättiläisen korkeus on yli kahdeksan metriä ja se pystyy kuorimaan 650kg perunaa alle seitsemässä sekunnissa. Tuntikapasiteetti kuorijalla on yli 65 000kg/tunti ja päivässä 1 560 000kg.


Lue uutinen kokonaisuudessaan tästä.


21.4.2017Tervetuloa Düsseldorfiin 4.-10.5.2017 Interpack 2017! Messuilla päämiehistämme on mukana CABINPLANT, THERMO FISHER SCIENTIFIC, TOMRA ja VERBRUGGEN. Mikäli olet tulossa messuille, niin ota yhteyttä ja sovitaan tapaaminen messuosastolla tai vaikka kahvikupin ääressä.

CABINPLANT: Halli 5 / G19

THERMO FISHER SCIENTIFIC: Halli 8a / C77

TOMRA: Halli 5 / F0125.3.2017Nikonmäen Peruna päätti helpottaa perunalaatikoiden lavausta hankkimallaIPLA:n PCMi6 lavaajan ja laatikonsyöttöratkaisun. Laatikoiden lavaus on raskas työvaihe, varsinkin kun kerroksia on paljon ja lavat ovat korkeita. Lavaaja myös nopeuttaa työtä ja tekee lavoista suorempi, jolloin ne on helpompi lastata eivätkä kaadu niin helpolla kuin vinot lavat.


PCMi6 lavaaja lavaa lavat kerros kerrallaan. Tällöin kerrokset istuvat hyvin toisiinsa, toisin kuin laatikoiden lavauksessa yksittäin usein saattaa käydä.


Katso vierestä video kuinka IPLA lavaaja lavaa suomalaisia perunoita ja jos aihe kiinnostaa, ottakaa yhteyttä niin katsotaan kuinka teidän lavausta voitaisiin kehittää13.1.2017Tervetuloa Berliiniin 8.-10.2.2017 Fruit Logistica messuille tapaamaan meitä ja päämiehiämme! Messuilla päämiehistämme on mukana GNA, SKALS, MARCELISSEN, TOMRA ja VERBRUGGEN. Mikäli olet tulossa messuille, niin ota yhteyttä ja sovitaan tapaaminen messuosastolla tai vaikka kahvikupin ääressä.

GNA: Halli 3.1, osasto A-10

TOMRA: Halli 6.1, osasto A-13

SKALS: Halli 4.1, osasto C-15

VERBRUGGEN: Halli 6.1, osasto A-09

MARCELISSEN: Halli 3.1, osasto C-1012.1.2017TOMRA on julkistanut uuden sukupolven vapaapudotus lajittelijan, TOMRA 5A:n. TOMRA 5A pohjautuu TOMRA Halo optiseen lajittelijaan. Suurin ero edltäjäänsä on täysin uudistunut, palkittu käyttöliittymä, joka on entistä selkeämpi käytää ja tuotantoa hyödyntävän datan saanti ulos laitteesta on entistä parempi. Lisäksi lajittelijalla on mahdollista ohjata myös höyrykuorintalaitetta. TOMRA 5A on suunniteltu mm. pestyn- ja kuoritun perunan ja porkkanan optiseen lajitteluun. Lajittelijalla voidaan poimia tuotevirrasta niin muoto- kuin värivikaiset tuotteet, vierasmateriaalit, tietyn kokoiset tuotteet ym.


Lue lehdistötiedote kokonaisuudessaan tästä.

ja varaa testipäiväsi jo nyt!15.11.201627-29.11.2016 järjestetään Euroopan suurimmat peruna-alan messut Interpom 2016 Belgiassa. Messuilla on mukana myös päämiehemme TOMRA (osasto 116) sekä Marcelissen (osasto 106). TOMRA esittelee mm. uuden optisen lajittelijan 5B sekä uudistuneen Halo:n, TOMRA 5A. Käy tutustumassa myös muuhun TOMRA:n ja Marcelissenin tarjontaan. Mikäli suunnittelette matkaa messuille, ole hyvä ja ota yhteyttä meihin, niin järjestämme teille maksuttomat sisäänpääsyliput.


Osasto 116


14.11.2016THERMO SCIENTIFIC on hiljattain julkistanut uuden Versa Flex automaattisen tarkistusvaa'an. Versa Flex ja Versa Flex GP on suunniteltu pääasiassa kuiviin olosuhteisiin pakatuille tuotteille. Sen uusi Linux-pohjainen käyttöliittymä on selkeä ja helppokäyttöinen. Flex tarkistusvaakaa on mahdollista saada kiinteäkorkuisena (Versa Flex) sekä korkeussaadettävänä (Versa Flex GP). Versa Flex tarkistusvaakaan voidaan liittää myös metallinilmaisin, jolloin siitä saadaan entistä kattavampi laite pakkaavan tuotannon tarpeisiin.


Lataa Versa Flex esite tästä

2.10.2016TOMRA on julkistanut uuden sukupolven hihnalajittelijan, TOMRA 5B:n. Sen ensiesiintyminen on 16-20.10 SIAL 2016 messuilla Pariisissa, osasto7 E 282!


TOMRA 5B optinen lajittelija suunniteltiin markkinoiden johtavan hihnalajittelijan, TOMRA Geniuksen rinnalle tarjoamaan asiakkaille entistä paremmat ominaisuudet ja korkeamman suorituskyvyn sekä paremman puhdistattavuuden. TOMRA 5B mahdollistaa tuotteen kuvantamisen 360 astetta tuotteen ympäri. Sen kehittynyt ohjelma ja helppokäyttöinen käyttöliittymä takaavat korkean lajittelulaadun niin värivirheiden, vierasmateriaalien kuin muotovirheiden poimintaan tuotevirrasta.


Lue lehdistötiedote kokonaisuudessaan tästä.

Lue TOMRA:n 5B optisesta lajittelijasta ja varaa testipäiväsi jo nyt!


Katso video TOMRA:n 5B optisesta lajittelijasta.


17.8.2016Kuorettomia makkaratuotteita, kuten makkarat, nakit, salamit, valmistettaessa käytetään keinokuorta, joka poistetaan valmistuksen jälkeen. Joskus keinokuori saattaa kuitenkin jäädä kokonaan tai osittain tuotteen päälle. Tämä saattaa johtaa tuotereklamaatioihin. TOMRA ja VISKO TEEPAK ovat yhteistyössä kehittäneet uuden D-Tech tekniikan, joka mahdollistaa keinokuoren tunnistamisen käyttäen Tomran optista lajittelijaa Geniusta ja D-Tech teknologiaa. Tarvittaessa Geniukseen voidaan lisätä ns. perinteistä tekniikkaa, jolla voidaan tunnistaa tuotevirrasta värivirheelliset, katkenneet tai väärän muotoiset tuotteet tai vierasmateriaalit, kuten muovi, pahvi lasi ym.


Katso video TOMRA:n Geniuksesta nakkien optisessa lajittelussa ja D-Tech teknologiasta.


Lisätietoa saat TÄSTÄ!


26.4.2016Kaikkien tuntema, Suomalaista laaturuokaa tekevä Apetit on halunnut panostaa lisää tuotteidensa laatuun ja tuoteturvallisuuteen hankkimalla pakkaamoonsa TOMRA:n BLIZZARD optisia lajittelijoita pakastetuotteiden tarkastukseen. Blizzard varmistaa sen, että tuotteeseen mahdollisesti joutuneet vierasmateriaalit saadaan pois tuotevirrasta ennen kuin ne päätyvät pussiin ja kuluttajille.


Lue lisää APETIT:n ja TOMRA:n yhteistyöstä lataamalla Menestystarina julkaisu.


Lataa artikkeli tästä26.4.2016Verduyn on Belgialainen porkkanan ja muiden kasvisten tuottaja ja käsittelijä. Verduylla on otettu käyttöön TOMRA Halo optinen lajittelija tehostamaan heidän tuotantoaan ja parantamaan tuotteen laatua. Lue menestystarina TOMRAN:n ja Verduyn välisestä yhteistyöstä.


Lataa artikkeli tästä7.4.2016MacSer Finlandin laitevalikoima on laajentunut alkuvuoden aikana paremmin kattamaan myös tuotannon pakkaamistarpeita. Kauttamme on saatavana nyt myös: VERBRUGGEN lavaajat säkeille, IPLA lavaajat ja oheislaitteet mm. laatikoille sekä GNA pakkauskoneet niin pystypakkaukseen kuin Flow Pack-pakkaamiseen useille eri tuotteille.


Kysy lisätietoja tuotteista ja vieraile päämiestemme sivuilla.


29.2.2016Vuoden 2016 alusta alkaen hyvää mainetta niittäneet laitemerkit ODENBERG ja BEST siirtyvät virallisesti eläkkeelle. Jatkossa brändinä on yksinkertaisesti TOMRA.


Nykyään TOMRA Food Sorting Solutions on markkinoiden johtava optisienlajittelijoiden valmistaja. Maailman laajuisesti asennettuja laitteita on yli 5,000 kappaletta erilaisissa elintarviketeollisuuden sovelluksissa. Lue lisää aiheesta klikkaamalla viereistä kuvaketta.25.1.2016Tervetuloa Berliiniin 3.-5.2.2016 Fruit Logistica messuille tapaamaan meitä ja päämiehiämme! Ilmoita milloin olet paikalla, niin sovitaan tapaaminen TOMRA-, SKALS- tai MARCELISSEN- messuosastoilla.


TOMRA: Halli 6.1, osasto A-01

SKALS: Halli 4.1, osasto B-16

MARCELISSEN: Halli 3.1, osasto A-01


10.11.2015OERLEMANS on Hollantilainen yritys joka on erikoistunut pakastekasvisten, perunatuotteiden ja hedelmien prosessointiin. TOMRA ja Orlemans ovat tehneet hedelmällistä yhteistyötä jo vuosien ajan. Oerlemans luottaa Tomran tekniikkaan tuotteen kuorinnasta sen lopputarkastukseen ennen pakkaamiseta.


Katso video TOMRA:n ja OERLEMANS:n yhteistyöstä.26.10.2015UUSI!

SKALS syöttölaite juuresten tasaiseen syöttämiseen lajittelu/ pesulinjalle. Even FLow syöttölaite on tunnistin-ohjattu syöttölaite joka takaa laatikon läännönö jälkeen tasaisen tuotteen syätön eteen päin prosessissa. Tasainen syöttö takaa varmistaa juuresten paremman puhdistuksen ja lajittelulaadun.


Katso video SKALS:n Even Flow syöttölaitteen toiminnasta."


23.10.2015UUSI!

SKALS AMV1 Pakkausvaaka perunoiden pakkaamiseen. SKALS:n uusi AMV1 pakkausvaaka on helppokäyttöinen ja tarkka pakkausvaaka. Se on varustettu kahdella ulostulolla, joten pakkaaminen tapahtuu tarvittaessa nopeasti!


Ota yhteyttä ja kysy syksyn kampanjahinta AMV1 pakkausvaa'alle!

LATAA ESITE
Tässä linkki laitteen esittelysivulle

21.4.2015TOMRA HALO kuorimattoman perunan optisessa lajittelussa.

Lue ja katso menestystarina Hof Trumann, Saksa.


Katso video Hof Trumannin ja TOMRAN yhteistyöstä.


Lataa artikkeli tästä


MacSer Finland Oy

Laatua tuotantoosi