MacSer Finland Oy

Metallinilmaisimet

Valitse valikosta laitemalli johon haluat tutustua

Metallinilmaisin on kustannustehokas tapa varmistaa tuotteen tuoteturvallisuus. Metallinilmaisimella voidaan nimensä mukaisesti tunnistaa metallia, joko pakatusta- tai irtotuotteesta. Sitä voidaan käyttää niin elintarvikkeiden kuin muun tyyppisten tuotteiden tarkastamiseen. Metallinilmaisimen toiminta perustuu jännitekentän muutokseen. Metallinilmaisimen tunnistuspään ympärillä on lähetyskela, johon syötetään tietyllä taajuudella jännitettä. Tämä jännitesignaali otetaan vastaan niin ikään tunnistuspään ympärillä olevilla vastaanotinkeloilla. Normaali olosuhteessa lähetin- ja vastaanotinkelojen tasapaino on "nolla". Tuotteen muodostama signaali suodatetaan pois tuotteen opetusvaiheessa. Kun metallia kulkee tunnistuspään lävitse, muuttuu lähetin- ja vastaanotinkelojen signaalien suhde. Kun lähetetty ja vastaanotettu signaali muuttuu yli asetetun tunnistuskynnyksen muodostuu hälytys.


Metallinilmaisimia voidaan käyttää erilaisissa sovelluksissa. Näitä ovat: Kuljetinhihnaan integroitu metallinilmaisin, jossa tuote (pakattu- tai irtotuote) kulkee kuljetinhihnalla ilmaisimen läpi. Pudotusmetallinilmaisin, jossa tuote (esim. jauho, kaurahiutaleet, maitojauhe, pakastevihannekset ym.) putoaa ilmaisimen aukon läpi vapaassa pudotuksessa ja metallin tunnistuksen tapahtuessa tuote poistetaan tuotevirrasta poistoluukun kautta. Putkilinjan metallinilmaisimella voidaan tarkastaa nestemäisiä tuotteita. Metallinilmaisin on myös mahdollista yhdistää linjavaakaan, jolloin linjavaaka ja metallinilmaisin ovat tilaa säästävänä yhdistelmälaitteena.


On tärkeä huomata, että metallinilmaisinta voidaan käyttää ainoastaan sovelluksissa, joiden pakkauksessa ei ole metallia. Esimerkiksi sisäpinnaltaan aluminisoidut pussit ja purkit joissa on metallikansi, eivät sovellu tarkastettavaksi metallinilmaisimella. Metallia sisältävät pakkaukset tarvitsevat läpivalaisulaitteen (röntgenlaitteen) tuotteen tarkastamiseen.


Thermo Scientific:llä on neljä eri metallinilmaisin vaihtoehtoa: Apex 100, Apex 300, Apex 500 ja Sentinel. Apex 100 on kustannustehokkain malli, joka soveltuu hyvin kuivien, ns. pienisignaalisten tuotteiden tarkastamiseen. Apex 300 ja 500 ovat monikelaisia metallinilmaisimia, joita käytetään haastavammissa sovelluksissa. Apex 300 ilmaisimen tunnistuspää on kapea ja sitä käytetään kohteissa, joissa tilaa on vähän käytettävissä, kuten pudotusilmaisimissa, putkilinjan laitteissa, sekä vaaka-metallinilmaisin yhdistelmälaitteissa. Sentinel on Thermon uuden sukupolven metallinilmaisin, jossa käytetään monitaajuus teknologiaa. Sentinelissä skannataan samanaikaisesti viittä eri taajuutta, joka mahdollistaa erilaisten metallien tarkemman tunnistuksen.


Ole hyvä ja katso Thermo Scientific metallinilmaisimien esittelyvideo.

Thermo Scientific Sentinel 5000 metallinilmaisin

Sentinel 5000 Metallinilmaisin

Thermo Scientific

Thermo Scientific™ Sentinel on suorituskykyisin metallinilmaisin kaikkiin elintarviketeollisuuden sovelluksiin joissa vaaditaan maksimaalista tarkkuutta metallinilmaisiussa. Sen Multiscan teknologia skannaaa saman aikaisesti viittä eri tunnistustaajuutta ja näin ollen pystyy tunnistamaan entistä pienempiä metallivirheitä tuotteestasi. Automaattinen opetusohjelma nopeuttaa tuotteen opettamisen, jolloin saadaan paras mahdollinen suorituskyky.

Lataa esite
Thermo Scientific Sentinel 1000 metallinilmaisin

Sentinel 1000 Metallinilmaisin

Thermo Scientific

Thermo Scientific™ Sentinel 1000 on Thermon uusin tulokas Sentinel metallinilmaisin perheeseen. Sentinell 1000 metallinilmaisimen Selectscan-toiminto mahdollistaa käyttäjän valita paras mahdollisen tunnistustaajuus alueelta 50 kHz- 1000 kHz, joka soveltuu parhaiten käytettävään sovellukseen. Näin ollen metallinilmaisimella voidaan parhaiten huomioida tarkastettavan tuotteen ominaisuudet ja parantaa tunnistustarkkuutta, sekä vähentää virhetunnistuksia. Automaattinen, tekstiavusteinen, opetusohjelma helpottaa ja nopeuttaa tuotteen opettamisen, jolloin saadaan paras mahdollinen suorituskyky. Sekä Sentinell 1000, että Sentinel 5000 ovat varustettu selkeällä kosketusnäytöllä.

Lataa esite
laadunvarmistus, metallinilmaisimet, metallinilmaisin, läpivalaisu, röntgenlaite, vierasmateriaalintunnistus

APEX 500 Rx Metallinilmaisin lääketeollisuuden tarpeisiin

Thermo Scientific

Apex 500Rx tarjoaa kustannustehokkaasti alansa johtavaa herkkyyttä vaativimpiinkin lääketeollisuuden tuotantoympäristöihin. Järjestelmä täyttää muun muassa tiukat Yhdysvaltain Federal Druk Administration (FDA) vaatimukset.

Lataa esite
laadunvarmistus, metallinilmaisimet, metallinilmaisin, läpivalaisu, röntgenlaite, vierasmateriaalintunnistus

APEX 100 Metallinilmaisin

Thermo Scientific

Tämä metallinilmaisin varmistaa kustannustehokkaasti tuotteittesi laadun tunnistamalla kaikki yleisimmät metallit. ThermoScientific™ Apex 100 metallinilmaisijassa on käytetty samaa korkealaatuista teknologiaa laitteiston elektroniikassa ja ohjelmistossa kuin huipputason Apex 500 metallinilmaisijassa.

Lataa esite
laadunvarmistus, metallinilmaisimet, metallinilmaisin, läpivalaisu, röntgenlaite, vierasmateriaalintunnistus

APEX 300 Metallinilmaisin

Thermo Scientific

Varmista tuotteesi hyvä maine käyttämällä kompaktia ja monipuolista Thermo Scientific™ Apex 300 metallinilmaisijaa. Apex 300 on pienikokoinen ja herkkä tunnistamaan pieniäkin metalleja tuotteistasi. Kokonsa ansioista laitetta voidaan soveltaa useisiin eri sovelluksiin: putkilinjaan, pudotuslinjaan punnituslinjaan ym.

Lataa esite

MacSer Finland Oy

Laatua tuotantoosi